© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 08

24 oktober 2015

Tivoli VE1 - Gestel VE1 5-2

Vandaag was het tijd om revanche te nemen op de rare wedstrijd van vorige week. Honderd kansen werden gecreëerd en ook even snel weer om zeep geholpen. De vets hebben dus een week gehad om het vizier weer op scherp te zetten, zodat wederom de punten op De Heihoef zouden blijven. Waar het vorige week niet lukte was het vandaag binnen twee minuten raak. Onze Makkis trad in de voetsporen van onder andere Yannis Anastasiou, Nikos Machlas en Angelos Charisteas. Met een bekeken schot maakte hij zijn eerste doelpunt op de Nederlandse velden: 1-0. Nu is de Griekse beer blijkbaar pas echt los. Drie minuten later ontving hij de bal van onze captain Frank en met een geweldige stift gaf hij de doelman wederom het nakijken: 2-0. De aftrap was pas net genomen of hij had ook voor zijn derde kunnen tekenen, maar dat bleef hem helaas bespaart. Na precies een kwartier stond onze tweede buitenlandse aanwinst Antonio aan de basis van de 3-0. Met een steekpass bediende hij Ferry, die het net ook vond. De weg naar het doel was duidelijk weer gevonden. Met een ruime marge concentreerden de Tivolianen zich iets minder, zodoende was het een dikke tien minuten voor rust alweer 3-1. Zonder noemenswaardige gebeurtenissen werd de rust bereikt. Net zo snel als in de eerste helft het geval was, werd nu weer het net gevonden. En weer was het in hetzelfde doel, zo wist Gestel de marge (weer met een stift) nogmaals te verkleinen: 3-2. Er was dus weer werk aan de winkel, dus de Tivolianen drongen weer aan. Het gevolg was dat een klein kwartier verder de voorsprong weer verdriedubbeld was. De eerste kwam op naam van Hakan. Hij kreeg na een goede actie van Mike de bal op een presenteerblaadje aangeboden en maakte daar gretig gebruik van: 4-2. Alsof het een herhaling betrof gebeurde twee minuten later precies hetzelfde. Het was weer Hakan die de bal van Mike ontving en wist de doelman voor de tweede keer deze middag te passeren met een stiftje. Met de Gestelse comeback van eerder deze wedstrijd in het achterhoofd lieten de Tivolianen dit keer de focussen niet verslappen en hielden de teugels strak. Gestel moest komen en probeerde dit ook. Maar in plaats van zelf kansen te creëren, konden de Tivoliaanse voorwaartsen profiteren van de geboden ruimte. Tot een treffer leidde dit niet. Dus kon de scheidsrechter na zeventig minuten de lederen knikker arresteren en was de vierde thuisoverwinning van het seizoen een feit. Het Gestel van weleer uit de eerste veteranenseizoenen is niet meer. Waar zij toen een heuse concurrent waren, was het tegenwoordig een ploeg van dertien in een dozijn. Maar, in de derde helft bleken ze nog wel concurrenten. Na afloop bleef het in de kantine en in het hol van de leeuw nog lang onrustig... De webryder, Marc van Hout